ربات آتش نشان ماری
منبع: ماهنامه سیبا شهر
رباتی هوشمند که به وسیله ی نیروی فشار هیدرولیکی و یک سلسله حرکت عرضی پیوسته ، توانایی حرکت و تغییر مکان پیدا می کند ربات ماری می تواند نقش اساسی در نجات دادن زندگی در هنگام آتش سوزی انفجار و دیگر مکان های خصمانه ایفا نماید .
ربات مار مانندی که می تواند به جاهایی که برای انسان بسیار خطرناک است داخل شود این وسیله ی مار مانند می تواند از پله ها بالا رو و از مکان های صعب العبور گذر کند شلنگ آّی را تصور نمایید که در این ربات جاسازی شده است و نه تنها می تواند قطع و وصل شود بلکه می تواند جریان آب را در جهت های مختلف تغییر دهد .
سوپاپ های آبی و موتورهای هیرولیک
این سیستم رباتی در حال حاضر در مرحله توسعه و پیشرفت می باشد و به نام SINTEF معروف شده است این اختراع کاربردی به ثبت رسیده است و محققین و دانشمندان دست اندر کار این پروژه با ساخت یک مدل زمایشی از این ربات به موفقیت بزگی دست پیدا کرده اند این اقدامات از ابتدا تا امروز ۱۸ ماه به طول کشیده است و در دانشگاه علم و صنعت نروژ در حال پیشرفت می باشد این ربات ماری شامل ۲۰ موتور هیدرولیک آبی می باشد که اتصال های ربات را به حرکت در می آورد همین تعداد دریچه برای کنترل جریان ب به سمت موتور وجود دارد هر بخش از این ربات از ۲ موتور هیدرولیک و ۲ دریچه تشکیل شده است لایه ی بیرونی ربات از یک اسکلت فولادی محکم که اتصالات را نیز در بر می گیرد تشکیل شده است این اسکلیت قادر است به دور یک محور متعامد بچرخد . اتصالات بین بخش های مختلف ربت توسط تجهیزات الکترونیکی خاص کنترل می شوند .
پال لیژ باک مدیر پروژه این تحقیقات این چنین می گوید :
این وسیل شبیه یک کاوشگر با اتصالات و حرکات متفاوت است که توسط کامپیوتر کنترل می شود .
در هر یک از اتصالات سنسورهای تعیین زاویه ای وجود دارند که با ما این امکان را می دهد تا زاویه ی دقیق مطلوب را در هر اتصال مشخص کنیم دوربین تعیبیه شده در سر ربات ماری امکان کاربری شبیه به یک ماشین کنترل از راه دور را به ما می دهد کاربر به رابت می گوید از نقطه A به B حرکت کن و خود ربات چگونگی این عمل را تشخیص داده و به آن تحقق می بخشد خود ربات می فهمد که چگونه از یک توده از مواد عبور کند از آن بالا رود و پایین بیاید و به منظور قرار گیری دروضعیت مناسب به دو رآن شی بچرخد .
انرژی برای به حرکت در آوردن اتصالات توسط فشار هیدرولیک آبی به مقدار ۱۰۰ اتمسفر ایجاد می گردد این فشار برای بلند کردن یک ماشین از روی زمین کافی است . ایجاد این فشار زیاد چالشی است که پیش روی محققان می باش .
کاربردها
این ربات ماری پهنه ی وسیعی از کاربردها را شامل می شود
در عملیات اطفای حریق در جایی که انسان به دلیل حرارت زیاد خطر ریزش ساختمان نمی تواند وارد شود .
در عملیت زیر آب که می بایست عملیات نگه داری خطوط لوله نفت صورت گیرد .
در عملیات نجات در نواحی زلزله زده و هم همچنین مکان های امکان بروز انفجاری وجود دارد .
تونل هایی که دچار حریق و انفجار شده اند مکان هایی که بسیار خطرناکی برای ورود آتش نشانان جهت اطفای حریق می باشند . ربات ماری را تصور کنید که ی متواند به درون تونل برود و کارکردهایی مثل : انتقال ماسک اکسیژن برای افراد حادثه دیده ی داخل تونل ، روشن کردن داخل و حمل دوربین به تونل و این ها همگی بدون نیاز به وورد آتش نشانان به درون تونل می باشد محققین بر سر تجاری کردن این محصول در حال مذاکره می باشند و امیدوارند به زودی آن را وارد بازار کنند .