سیستم های اعلام خطر بی سیم
منبع: مجله حفاظت و ساختمان
بی اغراق وقتی حمله ای در حال رخ دادن است یک آژیر خطر شخصی بی سیمی ( رادیویی ) که به گردن آویخته شده، می تواند باعث نجات و حفظ زندگی شود. بنابراین امروزه سازمان های بیشتر و بیشتری تصمیم به استفاده از سیستم های هشدار دهنده قابل حمل می گیرند، تا اموال و دارایی خود را به آنها مجهز کنند بااین حال بین یک دکمه اعلام خطر اضطراری که به گردن آویخته شده است و یک سیستم هشدار دهنده اعلام خطر کامل تفاوت و جود دارد. در مقاله زیر درباره چگونگی کار این دستگاه ها و استفاده از آنها توضیحاتی آمده است.
اغلب در محیط های کاری که در آن پرسنل متناوبا در معرض خطرات جدی و غیر قابل پیش بینی هستند که این خطرات باعث ایجاد موقعیت های خشونت آمیز و یاتهدید کننده می شود ، دستگاه های آژیر خطر پیشرفته قابل حمل برای پرسنل استفاده می شود.
دستگاه های هشدار دهنده مانند سایر سیستم های هشدار دهنده شخصی ( مثل دستگاه های اعلام خطر برای کارگران تنها یا هشدار دهنده های حفاظتی) یک گروه از محصولات امنیتی بودند که در مراحل اولیه پیشرفت و توسعه سیستم های امنیتی از تکنولوژی رادیویی استفاده می کردند.
این مسئله و اضح است که در تکنولوژی رادیویی سیستم های هشدار دهنده مزایایی وجود دارد. قبلا سیستم حفاظتی در هنگام حملات شامل یکسری کلیدها یا دکمه های روی دستگاه هشدار دهنده ای بود که در موقعیت های راهبرد مثل: مکان های ورود/ خروج که در طرفین درها نصب می شوند، زیر میزها و مکان های مشابه دیگر نصب می شد. این روش محفاظتی برای افراد در معرض خطر و خشونت یک روش حفاظتی تا مطمئن بود. زیرا وقتی که حادثه ای رخ می داد کلیدها همیشه قابل دسترس نبودند. از طرف دیگر در اثر تماس افراد ناوارد و مختلف باکلیدها ی دستگاه هشدار دهنده، علایم هشداری در سال های اخیرزیاد رخ داده است مابرروی طراحی یک دستگاه هشدار دهنده شخصی قابل حمل و مدرن در هنگام حمله به عنوان محصولی حفاظتی که در مواقع یک حمله یا تهدید به کار می آید، کار می کنیم . البته این تنها مسئله تکنولوژی نیست. فابلیت های سیستم ها و مهارت های راه اندازی آن ها هم ارتقاع یافته اند.
طبقه بندی یا گروه های مختلف
برخی از کاربردهای متفاوت دستگاه هشدار دهنده شخصی PA را می توانیم به طور گسترده ای مشخص کنیم: اولا کاربرد در محیط های تجاری و مغازه ها ، دوما در بانک ها و ادارات پست و کاربرد در انتقال پول از بانک ها و سوما محیط های دارای احتمال بالای خطر از نظر خشونت فیزیکی به خصوص در بخش هایی از مراقبت بیمارستان روانی ، خدمات اجتماعی و ندامتگاها.
اگر گسترده صحبت کنیم، بانک ها و فرو هشدار دهنده شخصی سرمایه گذاری می کنند که این به خاطر احتمال سرقت در بانک ها است ، در حالی که در بیمارستان ها، مراکز خدمات اجتماعی و زندان ها ، احتمال خطرات حملات فیزیکی وجود دارد.
معمولا پرسنل یک فروشگاه با دکمه های آژیر خطر قابل حمل مجهز می شوند که اغلب برروی یک سیستمی قراردارند که در اطراف گردن است . در تبازار فروش این نوع دستگاه ها، رقابت شدید وجود دارد. البته این دکمه ها تنها بخش کوچکی از نصب یک دستگاه هشدار دهنده بزرگ تراست و کیفیت دکمه های PA مختلف است . برای اغلب فروشگاه ها مغازه هامهم است تا به عنوان یک اقدام الزام آور برای ارتباط پیدا کردن بایک شرکت امنیتی یا پلیس برنامه ریزی کنند.
بااین حال امروزه به طور فرایند ه ای برای فروشگاه ها معمول شده است که به طور مشترک یک یا چند محافظ امنیتی استخدامم می کنند. که در اغلب مراکز خرید مختلف این راه حلی استاندارد ومعمول است. زیرا با این روش یک اخطار ملایم تر جهت درخواست کمک به محافظین محلی مستقر در محل داده می شوند و این روشی مکمل در کنار استفاده از این سیستم می باشد. استفاده گستره از چنین دستگاهی به طور قابل ملاحظه ای پایین تر است ، زیرا تماسی با پلیس برقرار نمی شود در اکثر موقعیت ها تنها کافی است که یک محافظ در بخش ورودی مکانی حاضر شده واز بروز حادثه جلوگیری کند. بزرگترین موقعیت ها از نظر احتمال بروزسرقت در مغازه ها صبح و عصر است که در این زمان ها افراد کمی در محل وجود دارند. اما به طور عمده فروشگاه های بزرگتر می توانند احتمال بروز خطر را در طول روز هم ببینند ودر چنین موقعیت هایی از یک سیستم اعلام خطر که یک هشدار آرام و بی صدا به افرادی مثل سرپرست یا مدیر یا یک گروه کاری می دهد، استفاده می شود که اغلب با نمایشی که از موقعیت پیرامون افراد کارگران که سیستم در آن قسمت اعلام خطر کرده است کامل می شود. یک نمایش خوب ومطلوب از موقعیت افرادی که در آن ناحیه قرارگرفته اند، به طور طبیعی توسط یک فرستنده رادیویی کوچک (آژیر کوچک) یا توسط قطعه راداری یا رادیویی که در مقابل دریافت امواجی پاسخی ارسال می کند(Transponder) ویا وسایل مشابه دیگر ایجاد می شود که در آن فرستنده علائم هشداری شناسائی و ارتقاع داده می شود.
محیط ادارت بانک ها درمواقع انتقال پول با فروشگاه ها فرق عمده دارد.از آنجا که در بانک ها پول بیشتری حمل و مبادله می شود. نزدیکترین وجه شباهت در فروشگاه ها وجود اتاق هایی است که در آن برای شمارش پول نقد استفاده می شود ، که این در فروشگاه های بزرگتر رایج است . سیستم های هشدار دهنده و روش های خاصی در هنگام انتقال پول ونقد در جایی که کنترل دقیقی از نظر زمان و موقعیت از پولی می شود که توسط مشتریان حمل می شود ، وجود دارد. علاوه بر ان مشتریان معمولا در فضا ها و یا و سایل نقلیه امن وخاص حرکت می کنند در جایی که تحت پوشش سیستم های رادیویی هستند.ناگفته هایی زیادی درباره این موقعیت های خاص وجود دارد، بنابراین مافعلا درباره آنها در این مقاله بحث نمی کنیم.
مدت طولانی است که شعب بانک ها به دکمه ها یا شستی های اعلام خطر اضطراری PA مجهز شده اند . این تکنولوژی با تبدیل تجهیزات اعلام خطر ثابت به متحرک (پور تابل ) تا حدود زیادی باعث کاهش خطر سرقت شده است. محافظ های قدیمی مثل شیشه های ضد گلوله که بین مشتری و پرسنل بانک قرار دارند یک راه حل سنتی است که همواره مورد استفاده بوده است. امروزه تا حدود وسیعی بانک ها از روش های انتقال پول که منحصر به خود بانک است استفاده می کنند و در نتیجه دارای فضاهای بازتری جهت حضور افراد مختلف وفعالیت هایشان هستند. البته آنها از روش های خاصی در انتقال پول استفاده می کنند که این باعث می شود که در بعضی موارد نیازی به عملیات پلیس نباشد. هدف از ان این است که سارقین که تحت فشار شدید هستنددرموقعیتی نباشدکه در بانک مانده و اقدام به گروگان گیری و تیر اندازی کنند، چون در محیط بانک افراد زیادی قرار دارند. البته به طور طبیعی سارقین تمایلی به صدمه زدن به پرسنل ندارند و این دلیل ان است که وسایل هشدار دهنده قابل انتقال، بخش ضروری درسیستم حفاظتی نیست وبرعکس این مسئله می تواند پرسنل را درمعرض خطر قراردهد به خصوص وقتی که سارقین بدانند که یک شستی اعلام خطر رادیویی به کمر بند پرسنل نصب شده است.
گاهی پرسنل بانک محتویاتی راناچاررا به سارقین می دهند که غیر قابل استفاده و بی ارزش اند و این محتویات با آمپول های رنگی غیر قابل استفاده می شوند و توسط یک فرستنده دیگر قابل شناسائی هستند.
محیط های دارای احتمال خطر بالا:
در محیط های کاری که اغلب پرسنل آن در معرض خطرات جدی و غیر قابل پیش بینی هستند که این خطرات جدی و غیر قابل پیش بینی هستندکه این خطرات منجر به بروز موقعیت های خشونت آمیز یا تهدیدهای پیشرفته می شود. این اغلب برای موقعیت هایی مثل بیمارستان به ویژه در بخش مراقبت بیماران روانی ، ادرات خدمات رفاه اجتماعی ، زندان ها ویا موقعیت های مشابه دیگر است. سیستم های هشدار دهنده معمولی که در بیمارستان ها استفاده می شود از نظر نوع شبیه، ولی از نظر کاربرد کمی متفاوت اند و بیشتر درفوریت های پزشکی استفاده شوند تا در زمان حملات فیزیکی . یک آژیر خطر شخصی برای محیط های که احتمال بروز در آنها بالاست ، معمولا دارای کاربردهای چند گانه است: مثلا علاوه بردکمه های دستی جهت اعلام کمک و هشدار درهنگام حمله در اغلب موارد این دکمه به طناب یا نخ مجهز می شوند که وقتی کسی بخواهد فرستنده ای را از محل خارج کند، فعال می شوند. یا کاربرد دیگر مثل وقتی که حمل کننده به همراه وسیله آژیر خطر روی کف اتاق یا مکانی قرار گیرند،آژیرخطر فعال می شود.