شرایط نصب دوربین های مداربسته
در انتخاب محل نصب دوربین ها دقت شود که آشنایی کافی از شرایط نصب دوربین را داشته باشید . ابتدا باید نوع دوربین ، لنز مورد نظر ، بدنه و هد دوربین متحرک را انتخاب نمایید . مهمترین شرایطی که در هنگام نصب دوربین باید رعایت نمایید عبارت است از :
میزان روشنایی : نوع دوربینی که انتخاب می کنید باید متناسب با روشنایی موضوع مورد نظر باشد که لازم است تا مانیتور گردد . دوربین های مونوکروم نیاز است تا در محیطی قرار گیرند که حداقل ۱۰۰ لوکس روشنایی داشته باشد در حالیکه شرایط کاری مناسب برای دوربین های رنگی میزان روشنایی بالای ۳۰۰ لوکس است . در صورتیکه نیاز است تا جسم را در شرایط نوری ضعیف مونیتور نمایید بهتر است تا نور مناسب را در اطراف جسم مورد نظر ایجاد نمایید ، از دوربین های با حساسیت بالا استفاده نمایید و یا از دوربین های با اشعه اینٿرار استفاده کنید .
دما ، میزان بارندگی ، گرد و غبار : شرایط کاری مناسب از نظر رطوبت برای دوربین ها بین ۱۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد است . در صورتی که در شرایط دمایی غیر از بازه دوربین بخواهد وارد عمل شود باید درون محافظ قرار گیرد . دوربین ها را در شرایط دمایی بسیار بالا نیز در صورتیکه از محافظ های با خنک کننده های الکترونیکی استفاده شود نیز میتوان استفاده نمود . یکی دیگر از مهمترین مواردی که میتواند باعث آسیب رساندن جدی به دوربین گردد ایجاد شبنم درون دوربین و یا اطراف آن به علت بالا رفتن میزان رطوبت محیط می باشد که این امر سبب زنگ زدن و یا خورده شدن دوربین و در نتیجه از کار افتادگی زودهنگام دوربین میگردد .
امواج الکترومگنتیو و صاعقه : در صورتیکه نیاز است تا دوربین در فضای باز و مکانی که ممکن است مورد اصابت صاعقه قرار گیرد نصب شود بهتر است از میله های صاعقه گیر استفاده شود تا ریسک خطر رساندن به دوربین به حداقل برسد . در صورتی که دوربین در نزدیکی سیم های فشار قوی و یا ایستگاه های رادیویی قوی نصب گردد درهنگام مونیتور کردن ممکن است بر روی مونیتور نویز مشاهد شود . یکی از روش هایی که میتوان این ایراد را بر طرف نمود استفاده از سیم ارت است .
تشعشعات : از آنجا که بسیاری از المان های CCD که در ساختمان دوربین ها به کار میروند نسبت به تشعشعات آسیب پذیر هستند در صورتی که دوربین بخواهد در مناطقی که در معرض تشعشات رادیو اکتیویته است نصب گردد باید از CCD های مقاوم در برابر اشعه و یا حلقه های Image-pickup استفاده نمود . در آزمایشگاه های دارویی میتوان از CCD های معمولی نیز استفاده نمود زیرا میزان تشعشع در این مناطق نسبت به تشعشعات رادیو اکتیویته بسیار کمتر است ولی از آنجا که این تشعشعات همواره در این اماکن وجود دارند باید نسبت به تعویض آنها در زمان های مناسب اقدام گردد . در آزمایشگاه های اشعه X رویه لنز دوربین ها به طور مداوم دچار رنگ پریدگی می گردد و سبب محو شدن تصاویر به دست آمده خواهد شد و لکه های سفیدی بر روی این تصاویر به وفور ایجاد میگردد ، بنابراین این نوع دوربین ها معمولا باید درون محفظه های مناسبی قرار گیرند .
خوردگی : در واقع مراقبت از دوربین ها در برابر خوردگی بسیار مشکل است . در اغلب موارد آب بندی مناسب و یا پوشش مناسب برای دوربین بسیار پرهزینه است . در صورتیکه برای سیستم امنیتی در یک محل نیاز به نصب دوربین در شرایطی با خوردگی بالا باشد در واقع میتوان گفت که بهترین راه انتخاب محلی است که کمترین میزان خوردگی را داشته باشد . در سواحل دریا عامل اصلی در خوردگی نمک موجود در آب است در کنار استخرها علت اصلی در خوردگی تبخیر آب از سطح استخر می باشد . گاز متصاعد شده از آمونیاک ، اسید های هیدورلیکی ، دی اکلسید سولفور ،سولفید هیدروژن و کلر نیز سبب خودرگی دوربین های میشوند . هچنین در اماکنی مانند کارخانجات سازنده پالپ کاغذ ، کود سازی ، فیبر های مصنوعی و سازندگان جوش شیرین نیاز به استفاده از تجهیزات محافظتی بیشتری نیز میباشد .
مناطق قابل اشتعال : در بسیاری از شرایط کاری مانند سایت های پتروشیمی ، تونل های حفاری که در آنها امکان وجود گازهای قابل اشتعال وجود دارد و یا مکان هایی که مایعات قابل اشتعال در آنها وجود دارد نصب سیستم های الکترونیکی و دوربین های امنیتی نیازمند به استفاده از امکانات ویژه می باشد از جمله این امکانات میتوان به استفاده از کاورهای محافظ در برابر سوختن اشاره کرد که باید در نصب دوربینها در این اماکن مورد توجه قرار گیرند .
نحوه ثابت کردن دوربین ها :
برای نصب دوربین ها در صورتیکه دوربین درون اتاق نصب گردد معمولا آن را بر روی دیوار و یا سقف و در صورتی که در محیط خارجی نصب گردد آنها را بر روی پایه های تهیه شده یا دیوار های مشخص قرار میدهند . ارتفاع نصب دوربین بین ۳ تا ۵ متر است تا اولا از دسترسی و خرابکاری دوربین ها جلوگیری شود و از طرفی این مقدار به اندازه ای باشد که امکان سرویس کردن و یا تعمیر دوربین در صورت نیاز وجود داشته باشد . در هنگام نصب دوربین ها باید موارد مختلفی مانند وزن دوربین ، نوع اتصالاتی که برای نگاه داری دوربین به کار میرود و وضعیت شکل ظاهری و کاوری را که برای محافظت از دوربین مورد استفاده قرار میگیرد مورد ارزیابی قرار گیرند . در صورتیکه بخواهیم محیط بیشتری را به وسیله دوربین های امنیتی مورد مونیتورینگ قرار دهیم ممکن است بخواهیم از موتورهای گردانده افقی یا عمودی دوربین نیز استفاده نماییم . چرخش دوربین ها را به صورت افقی اصطلاحا Pan و حرکت عمودی آنها را Tilt می نامند .
مشخصات کاورهای مورد استفاده :
IEC (INTERNATIOANL ELECTRO TECHNICAL COMMITION) IP
شماره IP به صورت یک عدد دو رقمی میباشد که رقم اول بیانگر میزان محافظت کاور طراحی شده در برابر اشیای خارجی و آسیبهایی است که ممکن است از طرف انسان به دوربین وارد شود و عدد دوم بیانگر میزان مقاومت کاور طراحی شده در برابر آب میباشد .