چگونه تشخیص احتراق عمدی
احتراق عمدی یکی از جرایم و چالش آورترین موضوعات برای کشف و تعیین مجرم می باشد . این امر نیازمند فعالیت بازرسان کارکشته در زمنیه ا حتراق است ، تا از میان خاکحس ریز درشت الک شده ، عمدی یا غیر عمدی بودن آتش سوزی را تعیین کنند . علی رغم آنکه برای کشف علائم آتش سوزی به سالها تجربه یناز است ، هر بازرس از یک سری راهبردهای اولیه و اصلی پیروی می کند . با مطالعه دستور العمل زیر در خواهید یافت که یک آ تش سوزی عمدی بوده است یا غیر عمدی .
دستور العمل و موارد مورد نیاز :
– دانش ویژگی های آ تش
– دانش احتراق خود به خود
– آموزش تعیین علل و منشا آتش سوزی
– آموزش بررسی صحنه جرم
– مهارت های بازپرسی
– سگ هایی جهت سرعت بخشیدن به عملیات کشف
– دسترسی به آزمایشگاه
– دسترسی به اینترنت
به دنبال سر نخ هایی باشید که موید عمدی بودن آتش سوزی هستند . تمامی صحنه درگیر با حریق را بررسی کرده و به خاطر داشته باشید که از محل هایی که کمترین خسارت را دیده اند ، آغاز به کار کنید . محوطه خارجی را برای یافتن هر گونه نشانه مبنی بر ورود با توسل به زور ، اثر انگشت ، ظرف حاوی بنزین و لباس های مندرس بررسی کنید .
مرحله دوم :
تا حد ممکن علل تصادفی را حذف کنید . آشکارترین دلایل شامل سیم کشی الکتریکی معیوب ، سیگارهای روشن انده ، وسایل برقی دارای نقص فنی و جرقه های ناشی از شومینه یا بخاری های هیزمی هستند .
مرحله سوم :
منشا و ناحیه اصلی احتراق را تعیین کنید . اگر چندین ناحیه یافتید ، آتش سوزی به طور حتم ، عمدی است .هرگونه تغییر شکل ساختاری نشات گرفته از حریق از قبیل نقش و نگارهای دیوار ، نمونه های دود یا زغال را شناسایی کنید .
به دنبال بقایای موارد اشتعال زا که ممکن است برای شروع آتش سوزی استفاده شده باشند . بگردید .
مرحله چهارم :
به منظور تعیین منشا آتش ، به جمع آوری مدارک فیزیکی و اثرات به جا مانده از صحنه بپردازید . تسریع کننده ها را شناسایی کنید .
مدارک مربوط به اثرات باقیمانده ، می توانند شامل هر چیزی که حریق را عمدی جلوه دهد از جمله مو ، رد خون ، پوشاک یا الیاف باشند .
مرحله پنجم :
شامه خود را برای تشخیص بوی کاتالیزورها از قبیل رنگ ، سوخت ، تریانتین ، حلال های شیمیایی یا الکل به کار ببرید . آثار به جا مانده از کاتالیزورها را جمع آوری کرده و به آزمایشگاه بفرستید .
مرحله ششم :
صحنه آتش را برای یافتن منبع اشتعال مانند چوب کبریت ، فندک مواد شیمیایی ، شومینه ، دودکش و وسایل رفاهی دیگر بررسی کنید .
مرحله هفتم :
پیگیری کنید تا مطمئن شوید که همه وسایل الکتریکی به درستی کار می کرده اند سپس آنها را از لیست علل امکان احتراق حذف کنید .
مرحله هفتم :
پیگیری کنید تا مطمئن شوید که همه وسایل الکتریکی به درستی کار می کرده اند سپس آنها را از لیست علل امکان احتراق حذف کنید .
مرحله هشتم :
از یک سگ به عنوان تسریع کننده عملیات کشف ، یاری بگیرید . سگ ها به علت داشتن شامه بسیار تیز ، قادر به شناسایی حتی مقدار بسیار ناچیز کاتالیزور مایع در صحنه یا روی لباس ناظران یا مظنون های احتمالی ماجرا هستند .
مرحله نهم :
با شاهدان و مأموران آتش نشانی پاسخ گو و پلیس ، به منظور نشان یافتن سرنخ های دیگر به گفتگو بپردازید .